Wat is karate?

Budo Vereniging Unity99 beoefent het Wado Ryu karate.

Wado betekent de weg van de vrede en karate betekent lege hand. Dit betekent dat Wado Ryu karate een krijgskunst is waarbij zonder wapens getraind wordt. Wel wordt er getraind op verdedigen op gewapende aanvallen. Het Wado Ryu karate is naast het Shotokan, Kyokushinkai en de Goju Ryu, één van de meest beoefende stijlen van Nederland.

De bedoeling van het karate is het toedienen van gerichte stoten en trappen naar gevoelige delen van het lichaam van de tegenstander en het vermijden van dergelijke treffers door aanvallen van de tegenstander te ontwijken en/of blokkeren. Bij Wado Ryu karate wordt geleerd om technieken tot vlak voor het doel uit te voeren. Karate is een krijgskunst waarbij in eerste instantie de nadruk ligt op arm en beentechnieken als stoten, slagen, trappen en blokkeringen, allen uitgevoerd in een goede houding. Later komt daar o.a. het werpen, balansverstoren en controleren bij.

U kunt bij ons alle facetten van het karate beoefenen. U kunt meedoen aan examens en wedstrijden, maar u kunt de sport bijvoorbeeld ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen.

Wij geven karatelessen voor jeugd vanaf 7 jaar.

Onze vereniging is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (K.B.N.) en het NOC*NSF